Bu pudingte düşündüğünüz gibi çilek veya boya yok... Tabii ki doğal birşey var. Mümkün olduğunca doğallıktan ve doğal beslenmekten yana olduğum için boya, katkı maddesi, koruyucu içeren gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum. Aynı zamanda, yaptığım yemeklerde, hamur işlerinde, pastalarda da doğal ürünleri tercih ediyorum. Mutfakta eğlence peşindeysem bile bunun da doğal malzemelerle olması gerektiğini düşünüyorum. Bu tarifte de geçen gün makarnayı boyamak için kullandığım pancar suyu var. Ama düşündüğünüz gibi tadını değiştirmedi. Vanilyalı puding tadında ama rengi pembe:) Pancar haşladığınızda suyunu dökmeyin, ayırın ve bu tatlıyı mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 kaşık nişasta
- 1 lt süt
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı pancarın haşlama suyu
Yapılışı:
- Nişasta ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.
- Sütü azar ilave edin ve iyice karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp karıştırmaya devam edin.
- Göz göz olup kaynamaya başlayınca pancar suyunu ve vanilini ekleyin.
- Son olarak bu malzemeleri de karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
- Kaselere paylaştırın. İsterseniz aralara çikolatalı pudingteki gibi bisküvi koyabilirsiniz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kaselerin üstünü kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Soğuyunca hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık veya ceviz ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder