Mutfakta hiçbirşeyi atmayan, dökmeyen, herşeyi illa ki bir şekilde değerlendiren birisiyim. Mesela sebze haşladığımda suyunu ayırır çorba, makarna veya diğer yemeklerde kullanırım. Bu durum pancar için de geçerli. Pancarın haşlama suyunu çok farklı şekillerde değerlendirdim. Bu tarif de onlardan biri ve en güzeli. Burada ölçüler önemli değil. Yapmanız gereken sadece makarna haşlarken içine biraz pancar suyu koymak ve makarnayı, suyunu dökmeden pişirmek. Makarnanın içine yeterli miktarda su ve çok az da sıvı yağ koyarsanız makarnanız yapışmadan ve suyu dökülmediği için de vitaminlerini kaybetmeden pişecektir. Ben su miktarını göz kararı ayarlıyorum. Makarnaları ilk olarak kaynayan suyun içine attığınızda, makarnaların suyun biraz üzerine çıkması gerekiyor. Bu durumda hemen hemen su yeterli oluyor fakat eğer yetmezse sonradan ilave edebilirsiniz.
Ayrıca bu tarifte birşeyi daha değerlendirdim. Makarnanın haşlama suyuna geçen gün peynir yaparken elde ettiğim peynir altı suyundan da ilave ettim. Peynir altı suyu çok çok yararlı ve besleyici bir besin. Hem de çorba, makarna ve pilavların çok lezzetli olmasını sağlıyor.
Benim kullandığım ölçüler
- 250 gr makarna
- Yeterince su
- Tuz
- 1/2 bardak pancar suyu
- İstediğiniz çeşit ve miktar yağ
Üzerine isterseniz çökelek, beyaz peynir veya kaşar peyniri koyup servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder