Malzemeler:
- 3 yufka (650 gr )
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 250 gr çökelek
- Kırmızı pancar yaprakları ve ıspanak (Toplam 250 gr kadar)
- Tuz
- Çörek otu ve susam
Yapılışı:
- Ayıklanmış, yıkanmış pancar yapraklarını ve ıspanakları doğrayın. Biraz tuzlayıp karıştırın.
- 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırdıktan sonra, yumurtaları, zeytinyağını ve yoğurdu birlikte çırpın.
- 1 yufkayı yağlanmış genişçe bir tepsiye serin, kenarları dışarı sarksın.
- Hazırladığınız sostan biraz sürün.
- 2. yufkanın yarısını büzerek yerleştirdikten sonra pancar ve ıspanakların yarısını koyun, çökeleğin yarısını da serptikten sonra sostan biraz sürün.
- 1 yarım yufka yerleştirip sos sürün ve 1 yarım yufka daha koyup sos sürün.
- Kalan ıspanak, pancar ve çökeleği koyup kalan yufkayı da yerleştirip biraz daha sos sürün.
- Kenarlardan sarkan yufkaları en üste kapatın.
- Ayırdığınız yumurta sarısını kalan sosa ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine döküp güzelce yayın.
- Çörek otu ve susam serpip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder