Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mart 2013 Perşembe

Pancar Yapraklı Tepsi Böreği


Malzemeler:
  • 3 yufka (650 gr )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 250 gr çökelek
  • Kırmızı pancar yaprakları ve ıspanak (Toplam 250 gr kadar)
  • Tuz
  • Çörek otu ve susam
Yapılışı:
  1. Ayıklanmış, yıkanmış pancar yapraklarını ve ıspanakları doğrayın. Biraz tuzlayıp karıştırın.
  2. 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırdıktan sonra, yumurtaları, zeytinyağını ve yoğurdu birlikte çırpın.
  3. 1 yufkayı yağlanmış genişçe bir tepsiye serin, kenarları dışarı sarksın.
  4. Hazırladığınız sostan biraz sürün.
  5. 2. yufkanın yarısını büzerek yerleştirdikten sonra pancar ve ıspanakların yarısını koyun, çökeleğin yarısını da serptikten sonra sostan biraz sürün. 
  6. 1 yarım yufka yerleştirip sos sürün ve 1 yarım yufka daha koyup sos sürün.
  7. Kalan ıspanak, pancar ve çökeleği koyup kalan yufkayı da yerleştirip biraz daha sos sürün. 
  8. Kenarlardan sarkan yufkaları en üste kapatın.
  9. Ayırdığınız yumurta sarısını kalan sosa ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine döküp güzelce yayın.
  10. Çörek otu ve susam serpip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: