Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- 65 ml portakal suyu veya süt (yarım çay bardağından biraz fazla)
- 3/4 bardak un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 paket vanilin
Çikolata sosu için:
- 80 gr çikolata (ben bitter kullandım)
- 80 gr krema (3/4 çay bardağı kadar)
Süsleme için:
- Antep fıstığı
- Truffle
Yapılışı:
- Pandispanya için öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 1/3 çay bardağı şekeri aklara, geri kalanı da sarılara ekleyin. Önce akları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra sarıları da şekerle birlikte iyice çırptıktan sonra portakal suyunu ilave edin ve karıştırın. Un, kakao, vanilin ve kab.tozunu da eleyerek ilave edip karıştırın. Son olarak çırpmış olduğunuz yumurta aklarını tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
- Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamurunuzu dökün, 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Piştiğini anlamak için bir kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Pandispanya pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş dökerek ilave edin ve karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp pişirmeye başlayın. Göz göz olduğunda ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
- Pandispanyanız oda sıcaklığına geldiğinde ortadan ikiye kesin. Bir parçasının üzerine oda sıcaklığına gelmiş kremayı sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
- Pastanızın kenarlarına kalan kremayı sürüp hafif eğerek fıstıkları serpin.
- Çikolata sosu için krema ve çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanızın üzerine sürün.
- Son olarak da daha önce hazırlamış olduğunuz truffle'ları üzerine dizin ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder