Haftasonu yeni aldığım çikolata kalıbımla fındıklı çikolatalar yaptım. Çok şirin ve lezzetli oldular.
FINDIKLI ÇİKOLATA
Malzemeler:
- 160 gr bitter çikolata
- 21 adet fındık (Benim kalıbım 21 çikolatalık olduğu için 21 adet kullandım)
- 10 gr sütlü çikolata
Yapılışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritmek üzere bir kaba su koyup ocağa alın. Üzerine çikolataları koyacağınız kabı oturtun. Dikkat edin üstteki kap suya değmesin.
- Öncelikle sütlü çikolataları bu kaba koyup eritin ve yağlı kağıt ile hazırladığınız bir külaha koyun. Sonra kalıpların içine ince şeritler halinde sıkın.
- Bitter çikolataların olduğu kalıbı sıcak su dolu kabın üzerine yerleştirin.(Yine dikkat edin ki kap suya değmesin.) Çikolataları karıştıra karıştıra eritin. Yaklaşık 3/4'ü eriyince ocaktan alın ve karıştırarak erimeyen kısmı da eritin.
- Çikolatanın tamamı eriyince kalıplara azar azar koyun.
- Kalıpların tam ortalarına denk gelecek şekilde fındıkları yerleştirin.
- Kalan çikolatayı kalıpların tamamına paylaştırın ve kalıbı zemine vurarak çikolatanın kalıba yerleşmesini ve hava boşluklarının dışarı çıkmasını sağlayın.
- Ayrıca 80 gr sütlü, 80 gr da bitter çikolata kullanarak 2 renkli çikolatalar da yapabilirsiniz. Bunun için önce bitter çikolatayı eritip kalıplara paylaştırdıktan sonra fındıkları yerleştirip eritmiş olduğunuz sütlü çikolatayı paylaştırın.
- Çikolatalar soğuyup katılaşınca kalıbı ters çevirip hafifçe vurarak çikolataları çıkarın.
Görüntü çok güzel. Eminim ki tadı da çok güzeldir.!!
YanıtlaSiltadını tahmin etmek için tatmak lazım bence :)
YanıtlaSildemir