Haftasonu kayınvalidemlerdeydik. Ne zamandır birlikte pide yapmak istiyorduk, sonunda gerçekleştirdik. Aşağıda yine iştah açan fotoğrafları görebilirsiniz. Bu kez kaşarlı pidenin yanında tahinli pide de yaptık. Hem de hepsini de hazır ekmek hamurundan... Çünkü çok acıkmıştık, hamur yapmaya ve mayalandırmaya zamanımız yoktu. Hemen yakındaki ekmek fırınına gidip ekmek hamuru aldık ve oyuna başladık. Kaşarlı pidenin tarifini burada bulabilirsiniz. Şimdi 'Tahinli Pide' zamanı...
Tahinli Pide
Malzemeler:
- Ekmek hamuru veya daha önce tarifini verdiğim pide hamuru
- Tahin
- Şeker
Yapılışı:
- Hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte bir parça alın ve 2-3 mm kalınlığında açın. Tepsinizin büyüklüğüne göre farklı büyüklüklerde yapabilirsiniz.
- Üzerine biraz tahin dökün ve hamurun üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın. Biraz şeker serpin ve rulo yapın.
- Ruloyu tekrar kendi etrafında dolayın ve elde ettiğiniz bu hamuru 4-5 mm kalınlığında tekrar açın.
- Bir tepsiye kepek veya un serpin. Üzerine açtığınız hamuru yerleştirin.
- Tekrar üzerini kaplayacak şekilde tahin sürün ve bir miktar daha şeker serpin.
- 220 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Sıcakken üzerine kaymak koyup servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder