Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Şubat 2013 Pazartesi

Lahana Sarması


Malzemeler:

  • 1 küçük lahana
  • 1 bardak pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam dereotu-maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
Yapılışı:
  1. Bir tencereye biraz su koyun ve kaynatın.
  2. Lahananın yapraklarını ayırın ve tüm yaprakları teker teker kaynar suyun içine atın. 1 dk kadar sonra ters çevirin. Yumuşayınca hemen alın. Yaprakların sadece diriliğini kaybetmesi gerekiyor. Bu nedenle suyun içinde fazla bekletmeyin. 
  3. Tüm yapraklar bu şekilde yumuşatıldıktan sonra bıçakla lahanaların kalın damarlarını ayıklayın. Sonra yaprakları, 1 el ayası kadar parçalara ayırın. Çok düzgün parçalar elde edilemeyebiliyor. Onları da başka yapraklarla birleştirip sarabilirsiniz. 
  4. İç harcı için pirinci yıkayın, soğanları olabildiğince küçük doğrayın. Dereotu-maydanozu da ince ince kıyın ve diğer tüm malzemelerle karıştırın.
  5. Hazırlamış olduğunuz yaprakların içine iç malzemeden koyun, kenarlarından  kapatın ve sarın.
  6. Tencereye aralarda boşluk kalmayacak şekilde güzelce dizin.
  7. Lahanaları yumuşatmak için kullandığınız suyu dökmeyin, sarmalarınızı pişirmek için kullanın. Lahanaların üst yüzeyine kadar su koyun, tencerenizin kapağını kapatın ve ocağa alın.
  8. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın.(Dikkat edin kaynama durmasın) 40-45 dk pişirin.
  9. Servis ederken üzerine biraz turunç suyu da sıkarsanız süper oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: