Malzemeler:
- 1 küçük lahana
- 1 bardak pirinç
- 1 büyük soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam dereotu-maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Yapılışı:
- Bir tencereye biraz su koyun ve kaynatın.
- Lahananın yapraklarını ayırın ve tüm yaprakları teker teker kaynar suyun içine atın. 1 dk kadar sonra ters çevirin. Yumuşayınca hemen alın. Yaprakların sadece diriliğini kaybetmesi gerekiyor. Bu nedenle suyun içinde fazla bekletmeyin.
- Tüm yapraklar bu şekilde yumuşatıldıktan sonra bıçakla lahanaların kalın damarlarını ayıklayın. Sonra yaprakları, 1 el ayası kadar parçalara ayırın. Çok düzgün parçalar elde edilemeyebiliyor. Onları da başka yapraklarla birleştirip sarabilirsiniz.
- İç harcı için pirinci yıkayın, soğanları olabildiğince küçük doğrayın. Dereotu-maydanozu da ince ince kıyın ve diğer tüm malzemelerle karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz yaprakların içine iç malzemeden koyun, kenarlarından kapatın ve sarın.
- Tencereye aralarda boşluk kalmayacak şekilde güzelce dizin.
- Lahanaları yumuşatmak için kullandığınız suyu dökmeyin, sarmalarınızı pişirmek için kullanın. Lahanaların üst yüzeyine kadar su koyun, tencerenizin kapağını kapatın ve ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın.(Dikkat edin kaynama durmasın) 40-45 dk pişirin.
- Servis ederken üzerine biraz turunç suyu da sıkarsanız süper oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder