Geçen gün ekmek yapmak üzere hamurumu hazırlamıştım. Eşim 'Çok acıktım' deyince hemen, akşam yaptığım döndermeden kalan ısırganları ve çökeleği de kullanarak ekmek hamurundan gözleme yaptım. Çok çok güzel oldu, hal böyle olunca Selen sabaha da hazırlamak üzere gözleme yapmaya devam etti. Eee tava o kadar ısındı, tezgah unlandı, şu 'Annemin Tahinli Çöreği'nden' yapmamak olur mu? Bir de ondan yapınca bir baktım ki hamur bitmiş:) Artık, ertesi sabah ekmek yerine gözleme ve tahinli çörek yedik. Her zaman söylerim hamurun varsa kafan rahattır:)
Malzemeler:
- Ekmek hamuru (Kendiniz de yapabilirsiniz veya fırından hazır alabilirsiniz.)
- Isırgan (Ispanak da kullanabilirsiniz.)
- Çökelek veya lor
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Hazırladığınız ekmek hamurunu 1 saat kadar ılık bir yerde mayalandırın.
- Yaklaşık 2 ceviz büyüklüğünde hamur alıp unlayarak 2 mm kalınlığında ve tavanızın büyüklüğünde açın. Hamur büyüklüğünü tavanızın boyutuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Açtığınız hamurun yarısına bolca ısırgan, çökelek koyun, biraz zeytinyağı ve tuz ekin.
- Hamurun diğer yarısını malzemeli kısmın üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızın ucuyla bastırarak yapıştırın.
- Tavanız(Teflon veya seramik olmalı) ısınırken aynı şekilde bir tane daha gözleme hazırlayın.
- Isınmış tavaya gözlemelerinizi alın. Altını ve üstünü kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder