Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2013 Çarşamba

Islak Kek (Browni)

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
  • 1 bardak süt (200 ml)
  • 3/4 bardak sıvı yağ (175 ml)
  • 50 gr kakao
  • 1,5 bardak un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
  3. Kakaonun yarısını eleyerek ekleyin ve homojen bir karışım elde edin.
  4. Bu karışımdan 1 kase (yaklaşık 250 ml) ayırın.
  5. Kalan kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli. Un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Fazla gelirse de biraz süt ekleyebilirsiniz.
  6. Ben keki pişirmek için küçük boy kare borcam kullandım; biraz kalın olsun istedim çünkü. Siz isterseniz daha geniş bir fırın kabı kullanabilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dk kadar pişirin.
  8. Fırından çıkar çıkmaz üzerine ayırdığınız sosu dökün ve kaşıkla yayın. Sosun içindeki yumurta da bu sırada kekin sıcaklığıyla pişecektir.

1 yorum:

  1. Sosunda çiğ yumurta olduğu için yapmak istemeyenler için Özdencim alternatif bir sos yapmış. Çok beğendim. Bunun için sadece 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırmanız yeterli. Çok çok güzel olmuş gerçekten. Ben de en kısa sürede deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: