Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2013 Perşembe

Fırında Kabuklu Patates Dilimleri


Malzemeler:

  • 4-5 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 çaykaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
  1. Patatesleri güzelce yıkayın ve fırçalayın. (Fırça olarak, kullanılmamış bir diş fırçası kullanabilirsiniz.) Böylece patatesin üzerindeki topraklar gitmiş olacak, kabuğundaki lifler ve vitaminler kalmış olacak.
  2. Patatesleri kurulayıp tepsinizin içine uzunlamasına doğrayın.
  3. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, fesleğen, pul biber ve kırmızı biberi de ilave edip güzelce harmanlayın.
  4. Patatesleri tepsiye yayın.
  5. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 15 dk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: