Malzemeler:
- 4-5 tane orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çaykaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Patatesleri güzelce yıkayın ve fırçalayın. (Fırça olarak, kullanılmamış bir diş fırçası kullanabilirsiniz.) Böylece patatesin üzerindeki topraklar gitmiş olacak, kabuğundaki lifler ve vitaminler kalmış olacak.
- Patatesleri kurulayıp tepsinizin içine uzunlamasına doğrayın.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, fesleğen, pul biber ve kırmızı biberi de ilave edip güzelce harmanlayın.
- Patatesleri tepsiye yayın.
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 15 dk)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder