Malzemeler:
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket=175gr)
Kabak sosu için:
- 750 gr balkabağı
- 1,5 çay bardağı şeker (150 gr)
- 1 çay kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 paket vanilin
- 3/4 çay bardağı şeker
Yapılışı:
- Kabağı rendeleyin ve şekerle karıştırın.
- Ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Şeker eridikten sonra ara ara karıştırarak iyice koyulaşmasını bekleyin. (Sulu sulu olmaması gerekiyor.)
- Koyulaşınca tarçını da ekleyip ocaktan alın.
- Muhallebi için nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın.
- Üzerine sütü de yavaş yavaş ilave edin.
- Ocağa alın ve karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Vanilini de ilave edip ocaktan alın.
- Bisküvilerinizi derince bir tepsiye dizin. Üzerine kabak sosunu dökün ve yayın.
- Sosun üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve üzerine bu kez muhallebiyi dökün.
- Muhallebiyi de güzelce yaydıktan sonra tatlınızın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Sonra buzdolabına kaldırın ve soğuyunca servis edin. (Üzerine cevizle servis edebilirsiniz)
- Afiyet olsun.
Not: Ben bu tatlı için geniş bir borcam kullandım; biraz ince olmasını istedim. Ama siz kalın yapmak isterseniz, daha dar bir tepsi kullanıp kat miktarlarını artırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder