Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2013 Perşembe

Balkabaklı Bisküvili Tatlı


Malzemeler:
  • 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi (1 paket=175gr)
Kabak sosu için:
  • 750 gr balkabağı
  • 1,5 çay bardağı şeker (150 gr)
  • 1 çay kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
  • 500 ml süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket vanilin
  • 3/4 çay bardağı şeker
Yapılışı:
  1. Kabağı rendeleyin ve şekerle karıştırın.
  2. Ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. Şeker eridikten sonra ara ara karıştırarak iyice koyulaşmasını bekleyin. (Sulu sulu olmaması gerekiyor.)
  4. Koyulaşınca tarçını da ekleyip ocaktan alın.
  5. Muhallebi için nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın.
  6. Üzerine sütü de yavaş yavaş ilave edin.
  7. Ocağa alın ve karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  8. Vanilini de ilave edip ocaktan alın.
  9. Bisküvilerinizi derince bir tepsiye dizin. Üzerine kabak sosunu dökün ve yayın.
  10. Sosun üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve üzerine bu kez muhallebiyi dökün.
  11. Muhallebiyi de güzelce yaydıktan sonra tatlınızın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  12. Sonra buzdolabına kaldırın ve soğuyunca servis edin. (Üzerine cevizle servis edebilirsiniz)
  13. Afiyet olsun.
Not: Ben bu tatlı için geniş bir borcam kullandım; biraz ince olmasını istedim. Ama siz kalın yapmak isterseniz, daha dar bir tepsi kullanıp kat miktarlarını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: