Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mart 2013 Pazartesi

Çikolata Kaplı Truffle (Trüf)



Malzemeler:
  • 100 gr çikolata
  • 1/2 paket krema (1 çay bardağı)
  • 6-7 tane kakaolu pötibör bisküvi
Çikolata kaplaması için:
  • 80 gr çikolata 
Üzeri için:
  • Dövülmüş iç antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Yapılışı:
  1. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin.
  2. İyice ufalanmış bisküvileri ilave edip karıştırın.
  3. Bu karışımı buzlukta 1 saat kadar bekletin. (Biraz sert bir kıvam olacak; eğer henüz sertleşmediyse buzlukta biraz daha bekletin.)
  4. Bir kaseye hindistan cevizi, bir diğer kaseye de antep fıstığı koyun.
  5. Kaplama için çikolatanızı benmari usulü eritin ve buhardan alın.
  6. Buzluktan çıkardığınız karışımdan parçalar alıp elinizle yuvarlayın. 
  7. Eritmiş olduğunuz çikolataya bulayıp hindistan cevizi veya antep fıstığı bulunan kaseye koyun.
  8. Kaseyi sallayarak truffle'ları bulama işlemini de tamamlayın.
  9. Çikolata kaplaması sertleştiğinde truffle'lar servise hazırdır.
  10. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: