Malzemeler:
- 100 gr çikolata
- 1/2 paket krema (1 çay bardağı)
- 6-7 tane kakaolu pötibör bisküvi
Çikolata kaplaması için:
- 80 gr çikolata
Üzeri için:
- Dövülmüş iç antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin.
- İyice ufalanmış bisküvileri ilave edip karıştırın.
- Bu karışımı buzlukta 1 saat kadar bekletin. (Biraz sert bir kıvam olacak; eğer henüz sertleşmediyse buzlukta biraz daha bekletin.)
- Bir kaseye hindistan cevizi, bir diğer kaseye de antep fıstığı koyun.
- Kaplama için çikolatanızı benmari usulü eritin ve buhardan alın.
- Buzluktan çıkardığınız karışımdan parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
- Eritmiş olduğunuz çikolataya bulayıp hindistan cevizi veya antep fıstığı bulunan kaseye koyun.
- Kaseyi sallayarak truffle'ları bulama işlemini de tamamlayın.
- Çikolata kaplaması sertleştiğinde truffle'lar servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder