Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Mayıs 2013 Perşembe

Yağsız İrmik Helvası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
Yapılışı:
  1. İrmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan kavurmaya başlayın.
  2. Sürekli karıştırarak rengi kahverengiye dönene kadar kavurun.
  3. Şekeri ilave edip karıştırın.
  4. Son alarak sütü de ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  5. Biraz sulu iken ocağı kapatın ve helvanızın demlenmesini bekleyin.
  6. Demlendikten sonra bir kaseyi ıslatın ve içine helvanızdan (hafifçe bastırarak) koyun, üzerine tabak kapatın ve ters çevirin.
  7. Üzerine tarçın ekip servis edebilirsiniz.
  8. Eğer daha ıslak bir kıvam isterseniz biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz.
  9. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: