- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
Yapılışı:
- İrmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan kavurmaya başlayın.
- Sürekli karıştırarak rengi kahverengiye dönene kadar kavurun.
- Şekeri ilave edip karıştırın.
- Son alarak sütü de ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Biraz sulu iken ocağı kapatın ve helvanızın demlenmesini bekleyin.
- Demlendikten sonra bir kaseyi ıslatın ve içine helvanızdan (hafifçe bastırarak) koyun, üzerine tabak kapatın ve ters çevirin.
- Üzerine tarçın ekip servis edebilirsiniz.
- Eğer daha ıslak bir kıvam isterseniz biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder