Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Mayıs 2013 Cuma

Özel Köfteli Enginar





Malzemeler:

  • 8 enginar
  • 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Galeta unu veya kurutulmuş ve ufalanmış ekmek
  • Zeytinyağı
  • 1 çay bardağı hazır garnitür veya haşlanmış bezelye, havuç ve patates 
  • Dereotu
  • Kaşar rendesi
Sosu için:
  • 1 çay bardağı doğramış domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Mercimeği parçalayıcı veya çatal yardımıyla ezin ve bir kaba alın.
  2. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, ekmek kırıntısı,dereotu ve baharatları ilave edip yoğurun. (Ekmek kırıntılarını azar azar ilave edin, elinizde toplanır hale gelince köfteniz olmuş demektir.)
  3. Garnitürü de ilave edip ezmeden karıştırın.
  4. Enginar çanakları büyüklüğünde köfteler yapıp yağda kızartın.
  5. Ayıklanmış enginarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın.
  6. Geniş bir tencereye haşlanmış enginarları alın. Üzerlerine tuz ekin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
  7. Hazırladığınız sosu enginarlara paylaştırın.
  8. Kızarttığınız köfteleri enginarların üzerine yerleştirin.
  9. Son olarak rendelenmiş kaşar ve en üstüne de ince doğranmış dereotunu serpin.
  10. Tencereye çok az su koyup kapağını kapatın.
  11. Kaşarlar eriyene kadar pişirin. (5 dk kadar)
  12. Sıcak olarak servis edin.
  13. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: