Malzemeler:
- 8 enginar
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
- 2 yumurta
- 1 soğan
- Dereotu
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Galeta unu veya kurutulmuş ve ufalanmış ekmek
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı hazır garnitür veya haşlanmış bezelye, havuç ve patates
- Dereotu
- Kaşar rendesi
Sosu için:
- 1 çay bardağı doğramış domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Mercimeği parçalayıcı veya çatal yardımıyla ezin ve bir kaba alın.
- Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, ekmek kırıntısı,dereotu ve baharatları ilave edip yoğurun. (Ekmek kırıntılarını azar azar ilave edin, elinizde toplanır hale gelince köfteniz olmuş demektir.)
- Garnitürü de ilave edip ezmeden karıştırın.
- Enginar çanakları büyüklüğünde köfteler yapıp yağda kızartın.
- Ayıklanmış enginarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın.
- Geniş bir tencereye haşlanmış enginarları alın. Üzerlerine tuz ekin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
- Hazırladığınız sosu enginarlara paylaştırın.
- Kızarttığınız köfteleri enginarların üzerine yerleştirin.
- Son olarak rendelenmiş kaşar ve en üstüne de ince doğranmış dereotunu serpin.
- Tencereye çok az su koyup kapağını kapatın.
- Kaşarlar eriyene kadar pişirin. (5 dk kadar)
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder