Malzemeler:
- 1,5 bardak tahin
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 1,5 bardak şeker
- 3/4 bardak yoğurt
- 1 yumurta
- 5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- Tahin, yağ, yoğurt, yumurta ve şekeri bir kaba koyup karıştırın.
- Homojen bir kıvam elde edince un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. (Unun hepsini koymayıp biraz ayırın, hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. Hamur elinize yapışmayacak hale geldiğinde olmuş demektir.)
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Servis için soğumasını bekleyin. Aksi halde parçalanabilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder