Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Mayıs 2013 Cuma

Sütlü Ekmek



Malzemeler:
  • 1 bardak süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 paket yaş maya
  • 300-350gr un ( 3- 3,5 bardak)
Yapılışı:
  1. Sütü büyük bir karıştırma kabına alın.
  2. Mayayı elinizle sütün içinde eritin.
  3. Tereyağı, şeker ve tuzu da ekleyip karıştırın. (Tereyağını eritip koymak isterseniz erittikten sonra biraz soğumasını bekleyin, aksi halde mayanızı öldürebilir.)
  4. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde olmuş demektir.
  5. Yağlanmış veya unlanmış bir fırın kabına hamurunuzu yerleştirin ve fırının alt raflarından birine koyun.
  6. Fırınınızı 50 dereceye getirin.
  7. Hamur mayalanıp yaklaşık 3 katına çıkıncaya kadar bekleyin.
  8. Mayalanan hamurunuzu pişirmek üzere fırınınızı 180 dereceye getirin.
  9. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan ekmeğinizin biraz soğumasını bekleyin ve sonra da kalıptan çıkarıp afiyetle yiyin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: