Malzemeler:
- 1 bardak süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 paket yaş maya
- 300-350gr un ( 3- 3,5 bardak)
Yapılışı:
- Sütü büyük bir karıştırma kabına alın.
- Mayayı elinizle sütün içinde eritin.
- Tereyağı, şeker ve tuzu da ekleyip karıştırın. (Tereyağını eritip koymak isterseniz erittikten sonra biraz soğumasını bekleyin, aksi halde mayanızı öldürebilir.)
- Unu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde olmuş demektir.
- Yağlanmış veya unlanmış bir fırın kabına hamurunuzu yerleştirin ve fırının alt raflarından birine koyun.
- Fırınınızı 50 dereceye getirin.
- Hamur mayalanıp yaklaşık 3 katına çıkıncaya kadar bekleyin.
- Mayalanan hamurunuzu pişirmek üzere fırınınızı 180 dereceye getirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan ekmeğinizin biraz soğumasını bekleyin ve sonra da kalıptan çıkarıp afiyetle yiyin:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder