- 8-10 adet petibör bisküvi
- 500 ml süt
- 3/4 çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1/2 paket vanilin
- 1/2 çay bardağı reçel suyu (Ben çilek reçeli kullandım)
- 1 su bardağı su
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Bisküvileri küçük boy kare borcama bir kat dizin. (Kenarlarda kalan boş yerler için kırmanız gerekebilir.)
- Şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilini ekleyin.
- Tatlınız sıcakken biraz akışkan olacaktır. Birden bisküvilerin üzerine dökerseniz bisküvilerin yerinden kaymasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle kepçe veya kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün.
- Sosu için nişasta, reçel suyu ve suyu bir tencerede karıştırın ve sonra ocağa alın.
- Karıştırarak pişirmeye başlayın, göz göz olunca ocaktan alın. (Eğer reçeli taneleriyle birlikte kullandıysanız, bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz veya tane tane de bırakabilirsiniz.)
- Son olarak borcama bu sosu da dökün. Bu sos da önce akışkan olacak fakat soğuyunca donacaktır.
- Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder