Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Mayıs 2013 Pazar

Reçelli Tatlı

Reçel yaptıktan sonra en zor kısımlardan biri de reçelin meyvesi ve suyunu eşit şekilde kavanozlara paylaştırmaktır. Paylaştırdıktan sonra da mutlaka biraz reçel suyu kalır veya reçel yenirken taneleri seçilir en son suyu kalır. İşte bu reçelin suyunu değerlendirmek isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz. Hatta değerlendirmek için değil tamamen pratik ve farklı bir lezzet için de yapabilirsiniz. Reçeli taneli de kullanabilirsiniz. Böylece pratik meyveli tatlılar elde etmiş olursunuz.


Malzemeler:
  • 8-10 adet petibör bisküvi
  • 500 ml süt
  • 3/4 çay bardağı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket vanilin
Sosu için: 
  • 1/2 çay bardağı reçel suyu (Ben çilek reçeli kullandım)
  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
  1. Bisküvileri küçük boy kare borcama bir kat dizin. (Kenarlarda kalan boş yerler için kırmanız gerekebilir.)
  2. Şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  3. Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
  4. Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilini ekleyin.
  5. Tatlınız sıcakken biraz akışkan olacaktır. Birden bisküvilerin üzerine dökerseniz bisküvilerin yerinden kaymasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle kepçe veya kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün.
  6. Sosu için nişasta, reçel suyu ve suyu bir tencerede karıştırın ve sonra ocağa alın.
  7. Karıştırarak pişirmeye başlayın, göz göz olunca ocaktan alın. (Eğer reçeli taneleriyle birlikte kullandıysanız, bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz veya tane tane de bırakabilirsiniz.)
  8. Son olarak borcama bu sosu da dökün. Bu sos da önce akışkan olacak fakat soğuyunca donacaktır.
  9. Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğumasını bekleyin.
  10. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: