
- 4 yumurta
- 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
- 1 bardak yoğurt (kendi yaptığım yoğurdun sulu yerini kullandım)
- 3/4 bardak sıvı yağ
- 2+1/4 bardak un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı susam ezmesi
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
- Haşhaş ve susam ezmesini de ekleyip karıştırın. (Susamın hamura karışması yeterli)
- Yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kekiniz servise hazırdır.
- Hafif sıcakken bu kekin tadı ve kıvamı helva gibi oluyor. Mutlaka deneyin, çok farklı bir lezzet. Ben dayanamayıp biri bitince diğerini yaptım :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder