Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Mayıs 2013 Cuma

Susamlı Haşhaşlı Kek



Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
  • 1 bardak yoğurt (kendi yaptığım yoğurdun sulu yerini kullandım)
  • 3/4 bardak sıvı yağ
  • 2+1/4 bardak un 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı susam ezmesi
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
  4. Haşhaş ve susam ezmesini de ekleyip karıştırın. (Susamın hamura karışması yeterli)
  5. Yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
  6. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  7. Oda sıcaklığına geldiğinde kekiniz servise hazırdır.
  8.  Hafif sıcakken bu kekin tadı ve kıvamı helva gibi oluyor. Mutlaka deneyin, çok farklı bir lezzet. Ben dayanamayıp biri bitince diğerini yaptım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: