- 80 gr çikolata
- 1/3 paket margarin (veya aynı büyüklükte tereyağı(80 gr))
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 1+1/4 su bardağı un (125 gr)
- 1/3 paket kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı kırık fındık
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin.
- Biraz soğuyunca içine pudra şekeri ve sütü ilave edip karıştırın.
- Kabartma tozu, un ve tuzu ekleyip homojen bir hamur elde edin. (Fazla yoğurmayın.)
- Son olarak fındığı da ekleyip karıştırın.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 175 derecelik fırında 10 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder