Son zamanlarda hazır dondurmaların içeriğine takmış durumdayım. İçeriğinde doğal bir madde yok. Dondurmanın en temel malzemesi olan süt bile doğal haliyle değil, toz haliyle bulunuyor. Şeker yerine fruktoz-glikoz şurubu var. Maraş dondurması diye satılanların içinde bile salebin oranı çok düşük. Kıvam artırıcılar, koruyucular, renklendiriciler vs. Bu nedenle artık hazır dondurma almıyoruz, yemiyoruz.
Bu tarife alıştım artık her hafta mutlaka yapıyorum. Kıvam harika, lezzet mükemmel... Bence artık siz de kendi dondurmanızı evde yapın.
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı salep (7-8 gr)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 lt süt
Yapılışı:
- Salep ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.
- Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek karışıma yedirin.
- Ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
- Ocağı iyice açın ve yaklaşık 25 dk boyunca sürekli karıştırarak kaynatın. (Dikkat edin dibi tutmasın)
- Tencereyi ocaktan alın. Yine ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Oda sıcaklığına gelen karışımı metal bir saklama kabına alıp buzluğa kaldırın.
- Dondurmanız 4-5 saat sonra donmuş olacaktır.
- Servis etmeden önce dondurmayı ezerek karıştırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder