Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Temmuz 2013 Perşembe

Cevizli Hurmalı Pasta


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
  • 1 bardak süt
  • 3/4 bardak sıvı yağ
  • 2,5 bardak un 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 10 adet hurma (küçük küçük doğranmış ve unlanmış)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1/2 çay bardağı kırık fındık
  • Krema için:
    • 1000 ml süt
    • 4 yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilin

Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
  4. Hurma ve cevizleri de ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Malzeme çok olduğu için biraz büyük bir kalıp kullanabilirsiniz yada 2 ayrı kalıpta yapabilirsiniz. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
  6. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  7. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş dökerek ilave edin ve karıştırın.
  8. Tencereyi ocağa alıp pişirmeye başlayın. Göz göz olduğunda ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  9. Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde ortadan ikiye (veya 3'e) kesin. Bir parçasını süt (veya su) ile ıslatın. Üzerine oda sıcaklığına gelmiş kremayı sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
  10. 2. parçayı (varsa 3. parçayı da) da ıslatıp üzerine ve yanlarına krema sürün.
  11. En üstüne de fındık serpin.
  12. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra pastanız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: