- 4 yumurta
- 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
- 1 bardak süt
- 3/4 bardak sıvı yağ
- 2,5 bardak un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 10 adet hurma (küçük küçük doğranmış ve unlanmış)
- 1 çay bardağı ceviz
- 1/2 çay bardağı kırık fındık
- Krema için:
- 1000 ml süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çok az karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra çok uzun süre çırpmayın ki hamurunuz sönmesin. Unu karışıma yedirmeniz yeterli.
- Hurma ve cevizleri de ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Malzeme çok olduğu için biraz büyük bir kalıp kullanabilirsiniz yada 2 ayrı kalıpta yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş dökerek ilave edin ve karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp pişirmeye başlayın. Göz göz olduğunda ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
- Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde ortadan ikiye (veya 3'e) kesin. Bir parçasını süt (veya su) ile ıslatın. Üzerine oda sıcaklığına gelmiş kremayı sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
- 2. parçayı (varsa 3. parçayı da) da ıslatıp üzerine ve yanlarına krema sürün.
- En üstüne de fındık serpin.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra pastanız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder