Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2013 Perşembe

En Pratik Su Böreği



Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı soğuk süt (veya yoğurt)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 350-400 gr lor
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörekotu, susam
Yapılışı:
  1. Yağlanmış bir fırın kabına ilk yufkayı serin.
  2. Üzerine 1 yufkayı kabarık kabarık yerleştirin. 
  3. Lorun yarısını bir kat yayın.
  4. Üzerine diğer yufkayı yine kabarık kabarık yerleştirin.
  5. Kalan loru ilave edip tepsinin kenarlarından sarkan parçaları üzerine kapatın.
  6. Hazırladığınız böreği istediğiniz büyüklükte kesin.
  7. Süt, yumurta,tuz ve sıvıyağı iyice çırptıktan sonra böreğinizin üzerine dökün. Çörekotu, susam serpin.
  8. 180 derecelik fırının orta bölümünde üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra böreğiniz servise hazırdır.
  10. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: