Malzemeler:
- 3 yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı soğuk süt (veya yoğurt)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 350-400 gr lor
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörekotu, susam
Yapılışı:
- Yağlanmış bir fırın kabına ilk yufkayı serin.
- Üzerine 1 yufkayı kabarık kabarık yerleştirin.
- Lorun yarısını bir kat yayın.
- Üzerine diğer yufkayı yine kabarık kabarık yerleştirin.
- Kalan loru ilave edip tepsinin kenarlarından sarkan parçaları üzerine kapatın.
- Hazırladığınız böreği istediğiniz büyüklükte kesin.
- Süt, yumurta,tuz ve sıvıyağı iyice çırptıktan sonra böreğinizin üzerine dökün. Çörekotu, susam serpin.
- 180 derecelik fırının orta bölümünde üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra böreğiniz servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder