Malzemeler:
- 500 ml süt
- 75 gr şeker (3/4 çay bardağı)
- 20 gr nişasta (1 yemek kaşığı)
- 15 gr un (1 yemek kaşığı)
- 20 gr kakao (1 yemek kaşığı)
- 135-150 gr kakaolu petibör bisküvi
- Pirinç fındık
Yapılışı:
- Şeker, kakao, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışıma yedirin.
- Tencereyi ocağa alın.
- Karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Küçük borcam tepsiye bir kat bisküvi dizin.
- Krema sıcakken yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve yayın.
- Bir kat daha bisküvi dizin ve üzerine kalan kremayı yayın.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
- Soğuyunca üzerine pirinç fındık ile servis edin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder