Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ağustos 2013 Cuma

Bisküvili Bitter Tatlı


Malzemeler:
  • 500 ml süt
  • 75 gr şeker (3/4 çay bardağı)
  • 20 gr nişasta (1 yemek kaşığı)
  • 15 gr un (1 yemek kaşığı)
  • 20 gr kakao (1 yemek kaşığı)
  • 135-150 gr kakaolu petibör bisküvi
  • Pirinç fındık
Yapılışı:
  1. Şeker, kakao, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın.
  2. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışıma yedirin.
  3. Tencereyi ocağa alın.
  4. Karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  5. Küçük borcam tepsiye bir kat bisküvi dizin.
  6. Krema sıcakken yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve yayın.
  7. Bir kat daha bisküvi dizin ve üzerine kalan kremayı yayın.
  8. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  9. Soğuyunca üzerine pirinç fındık ile servis edin.
  10. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: