Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ağustos 2013 Salı

Fırında Vejeteryan Köfteli Patates





Malzemeler:

  • 2 büyük patates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Köftesi için:

  • 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Galeta unu veya kurutulmuş ve ufalanmış ekmek

Yapılışı:
  1. Bir mutfak robotuna veya parçalayıcıya mercimek, soğan ve sarımsağı koyun, robotu çalıştırın. Malzemeler parçalanıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) devam edin. Ben çok ezilmesini tercih etmiyorum ama siz kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  2. Parçaladığınız malzemeyi geniş bir kaba alın ve yumurtaları, maydanozları, baharatları, tuzu ilave edip karıştırın.
  3. Son olarak galeta unu veya kurutulmuş ekmekleri yavaş yavaş ilave edin. Biraz koyun karıştırın, sonra tekrar koyun, karıştırın. Karıştırdıkça ekmekler şişecek ve köftenin kıvam almasını sağlayacaktır. Bu işleme köfteler toplanıp şekil alabilir hale gelene kadar devam edin. İlk başta biraz yumuşak ve ıslak olabilir fakat pişirince içindeki yumurtalar köftenin katılaşmasını sağlayacaktır.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve silindir şekli verin.
  5. İsterseniz kızartabilirsiniz isterseniz kızartmadan da kullanabilirsiniz. (Ben kızartmadım)
  6. Patatesleri uzun uzun doğrayın. (köftelerle aynı boyda olacak şekilde)
  7. Biberleri ortadan ikiye kesip yine uzun uzun doğrayın.
  8. Fırın kabına bir köfte bir patates olacak şekilde dizin. Üzerine biberleri yerleştirin.
  9. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve zeytinyağı, tuz ilave edip tepsinin en üstüne dökün.
  10. 180 derecelik fırının orta rafında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: