- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
- Fındık
Yapılışı:
- Yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve şekeri bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilin ile birlikte biraz un ilave ederek karışırın.
- Unu azar azar ilave edin, hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde olmuş demektir. Hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi olur.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
- Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün.
- Her bir kurabiyenin üzerine bir fındığı hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder