- 80 gr çikolata (Ben %70 bitter çikolata kullandım. İsterseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.)
- 40 gr iç antep fıstığı
Yapılışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritmeye başlayın.
- Yaklaşık 3/4'ü eridikten sonra buhardan alın.
- Karıştırarak erimemiş olan çikolataları da eritin. (Tam olarak erimezse çok az daha buhara tutup eritebilirsiniz.)
- İçine fıstıkları ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş düz bir tabağa veya tepsiye kaşık kaşık koyun.
- Buzdolabına koymadan donmasını bekleyin.
- Bu süreçte çevresel etkenlere dikkat edin:)
- Eğer donma süreci sonunda hala tabakta çikolatalarınızdan varsa hemen kapalı bir kaba koyup kaldırın. (Ama buzdolabına koymayın.)
peki ünlü gurmemiz erdem bey denedimi yaptığınız çikolatayı o nun yorumunu göremedik
YanıtlaSilDenemez olur mu hiç, ne zaman bitti anlamadım :)
YanıtlaSil