Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Şubat 2013 Cumartesi

Roche Çikolata


Malzemeler:

  • 80 gr çikolata (Ben %70 bitter çikolata kullandım. İsterseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.)
  • 40 gr iç antep fıstığı
Yapılışı:
  1. Çikolatayı benmari usulü eritmeye başlayın.
  2. Yaklaşık 3/4'ü eridikten sonra buhardan alın.
  3. Karıştırarak erimemiş olan çikolataları da eritin. (Tam olarak erimezse çok az daha buhara tutup eritebilirsiniz.)
  4. İçine fıstıkları ekleyip karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş düz bir tabağa veya tepsiye kaşık kaşık koyun.
  6. Buzdolabına koymadan donmasını bekleyin.
  7. Bu süreçte çevresel etkenlere dikkat edin:)
  8. Eğer donma süreci sonunda hala tabakta çikolatalarınızdan varsa hemen kapalı bir kaba koyup kaldırın. (Ama buzdolabına koymayın.)

2 yorum:

  1. peki ünlü gurmemiz erdem bey denedimi yaptığınız çikolatayı o nun yorumunu göremedik

    YanıtlaSil
  2. Denemez olur mu hiç, ne zaman bitti anlamadım :)

















    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: