Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Şubat 2013 Cumartesi

Kabak Tatlısı


Malzemeler:
  • 1 kg kabukları soyulmuş, ayıklanmış kabak
  • 1 bardak şeker
Üzerine:
  • Tahin
  • Ceviz
Yapılışı:
  1. Kabakları iri iri doğrayıp, tencereye yerleştirin.
  2. Üzerine şekeri serpin. 1 yemek kaşığı kadar ayırın.
  3. 2-3 saat kabağın suyunu bırakmasını bekleyin.
  4. Ocağı açın, kabakları yarı kıvamda pişirin. (Suda kalan kısımlar pişip üstte kalan kısımlar pişmeyebilir. Bu durumda kabakları çevirin ki her tarafı da eşit pişsin.)
  5. Kabakları bir fırın tepsisine alın. Suyunu da üzerine dökün ve ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
  6. 200 derecelik fırının orta rafında pişirmeye devam edin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  7. Üzerine biraz tahin döküp, ceviz serperek servis edebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: