Malzemeler:
- 1 kg kabukları soyulmuş, ayıklanmış kabak
- 1 bardak şeker
- Tahin
- Ceviz
- Kabakları iri iri doğrayıp, tencereye yerleştirin.
- Üzerine şekeri serpin. 1 yemek kaşığı kadar ayırın.
- 2-3 saat kabağın suyunu bırakmasını bekleyin.
- Ocağı açın, kabakları yarı kıvamda pişirin. (Suda kalan kısımlar pişip üstte kalan kısımlar pişmeyebilir. Bu durumda kabakları çevirin ki her tarafı da eşit pişsin.)
- Kabakları bir fırın tepsisine alın. Suyunu da üzerine dökün ve ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
- 200 derecelik fırının orta rafında pişirmeye devam edin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Üzerine biraz tahin döküp, ceviz serperek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder