Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Ocak 2013 Perşembe

Fındıklı Çikolata

Sınav dönemi sonrası kaldığım yerden devam ediyorum. Sınav var diye de boş durmadım, yine mutfakta yeni oyunlar peşindeydim fakat tarifleri buraya yazamamıştım.
Haftasonu yeni aldığım çikolata kalıbımla fındıklı çikolatalar yaptım. Çok şirin ve lezzetli oldular.

FINDIKLI ÇİKOLATA

Malzemeler:

  • 160 gr bitter çikolata 
  • 21 adet fındık (Benim kalıbım 21 çikolatalık olduğu için 21 adet kullandım)
  • 10 gr sütlü çikolata
Yapılışı:
  1. Çikolatayı benmari usulü eritmek üzere bir kaba su koyup ocağa alın. Üzerine çikolataları koyacağınız kabı oturtun. Dikkat edin üstteki kap suya değmesin.
  2. Öncelikle sütlü çikolataları bu kaba koyup eritin ve yağlı kağıt ile hazırladığınız bir külaha koyun. Sonra kalıpların içine ince şeritler halinde sıkın.
  3. Bitter çikolataların olduğu kalıbı sıcak su dolu kabın üzerine yerleştirin.(Yine dikkat edin ki kap suya değmesin.) Çikolataları karıştıra karıştıra eritin. Yaklaşık 3/4'ü eriyince ocaktan alın ve karıştırarak erimeyen kısmı da eritin. 
  4. Çikolatanın tamamı eriyince kalıplara azar azar koyun.
  5. Kalıpların tam ortalarına denk gelecek şekilde fındıkları yerleştirin.
  6. Kalan çikolatayı kalıpların tamamına paylaştırın ve kalıbı zemine vurarak çikolatanın kalıba yerleşmesini ve hava boşluklarının dışarı çıkmasını sağlayın.
  7. Ayrıca 80 gr sütlü, 80 gr da bitter çikolata kullanarak 2 renkli çikolatalar da yapabilirsiniz. Bunun için önce bitter çikolatayı eritip kalıplara paylaştırdıktan sonra fındıkları yerleştirip eritmiş olduğunuz sütlü çikolatayı paylaştırın. 
  8. Çikolatalar soğuyup katılaşınca kalıbı ters çevirip hafifçe vurarak çikolataları çıkarın.

2 yorum:

  1. Görüntü çok güzel. Eminim ki tadı da çok güzeldir.!!

    YanıtlaSil
  2. tadını tahmin etmek için tatmak lazım bence :)

    demir

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: