Malzemeler:
- 45 gr tereyağı
- 35 gr şeker
- 70 gr un
- 2 yumurta sarısı (Gerçek tarifte 1 yumurta sarısı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilin
- Badem
Yapılışı:
- Yumuşak tereyağı ve şekeri 2-3 dakika çırpın.
- Yumurta sarılarını da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave edin ve karıştırın.
- Hamuru buzluğa kaldırıp yarım saat kadar sertleşmesini bekleyin.
- Bir yağlı kağıt parçasını ortadan ikiye katlayın, arasına hamuru yerleştirin.
- Kenarlarından katlayarak 8cm-12 cm boyutunda dikdörtgen elde edip hamuru içinde hapsedin.
- Merdane ile açarak dikdörtgen bir hamur elde edin.
- Bir kesme tahtasına yerleştirip buzlukta yarım saat kadar bekletin.
- Küçük kareler kesip üzerlerine bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında 12 dk kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder