Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ocak 2013 Çarşamba

Lor Kurabiyesi

Geçen gün yaptığım peynirin çok tuzsuz olduğunu söylemiştim. Böyle olunca ben de bundan lor kurabiyesi yapabilirim diye düşündüm ve uyguladım. Siz de isterseniz kendi yaptığınız tuzsuz peynir veya tuzsuz lor kullanabilirsiniz. Benim birçok kere yaptığım tariflerden biri, denemenizi tavsiye ederim. Sonunda dışı kıtır, içi yumuşacık kurabiyeleriniz oluyor, hem de katı yağ içermiyor.


Lor Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 300 gr tuzsuz lor veya peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin (Ben cheesecake'ten kalan vanilya çubuğunu kullandım.)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
  1. Yumurta, şeker, lor ve yağı karıştırın. (İsterseniz yumurtanın sarısını ayırıp kurabiyelerin üzerine de sürebilirsiniz.) 
  2. Üzerine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın. İlk anda unu çok koymayın hamurun kıvamına göre ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, olmuş demektir.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarladıktan sonra tepsiye kurabiyelerinizi dizin. İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilir ve ceviz koyabilirsiniz.
  4. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: