Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Şubat 2013 Cuma

Damla Sakızlı Kurabiye



Malzemeler:
  • 1/2 paket (125 gr) margarin veya 110 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
  • 3/4 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un (350 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 0,5 gr damla sakızı
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı, şekeri ve yumurtayı homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
  2. Damla sakızını dövün, iyice toz haline gelsin. (Ben ezmek için bardağın tabanını kullandım.)
  3. Un,kabartma tozu ve damla sakızını da karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olacak. Eğer elinize yapışan bir kıvam elde ettiyseniz biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  6. 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  7. Kurabiyeleriniz fırından çıkınca henüz sıcakken isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: