Malzemeler:
- 1/2 paket (125 gr) margarin veya 110 gr tereyağı
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 3/4 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un (350 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 0,5 gr damla sakızı
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı, şekeri ve yumurtayı homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
- Damla sakızını dövün, iyice toz haline gelsin. (Ben ezmek için bardağın tabanını kullandım.)
- Un,kabartma tozu ve damla sakızını da karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olacak. Eğer elinize yapışan bir kıvam elde ettiyseniz biraz daha un ilave edebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeleriniz fırından çıkınca henüz sıcakken isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder