Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Şubat 2013 Perşembe

Ispanaklı Kek

İlk duyduğumda yüzümü buruşturduğum ve olur mu öyle kek hiç dediğim Ispanaklı Kek'i bir gün çok sevdiğim Güler Teyzem'de tattım. Ispanak tadını alacağımı zannetmiştim fakat ıspanak tadıyla hiç ilgisi yoktu. Ispanak sadece renk vermişti. O gün o keke bayıldım ve sonra kendim de denedim. Her kış mutlaka birkaç kez yapıyorum. Niye kış, çünkü herşey mevsiminde:) Bence siz de bu keke karşı önyargılı olmayın ve kış bitmeden mutlaka deneyin. Yapımı da oldukça basit...


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1+1/4 bardak şeker (250 gr)
  • 1 bardak portakal suyu veya süt (200 ml)
  • 3/4 bardak sıvı yağ (175 ml)
  • 1 avuç dolusu ıspanak (50 gr)
  • 3 bardak un (300 gr)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
Yapılışı:
  1. Ispanakları derin bir kabın içine alın. Üzerine portakal suyunu (veya sütü) ilave edin, blender yardımıyla ıspanakları parçalayın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Sonunda ıspanak parçalarını görmeyeceğiniz yeşil bir sıvı elde edeceksiniz. 
  2. Yumurtaları şekerle birlikte iyice beyazlaşana kadar çırptıktan sonra ıspanaklı karışımı ve sıvı yağı ilave edin, çok az karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin. (Çok fazla karıştırmayın ki hamurunuz sönmesin)
  4. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.
  6. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: