Malzemeler:
- 1 bardak mercimek
- 3 bardak su
- 1 bardak ince bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Yarım bağ taze soğanın yeşil yaprakları
- 1 tutam maydanoz-dereotu
- Nane
- Yarım limonun suyu
- Marul (Servis için)
- 1 bardak mercimeği 3 bardak su ile iyice haşlayın.
- Mercimekler haşlandıktan sonra sıcakken bulguru ilave edin ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar suyu iyice çekene kadar bekleyin.
- Diğer taraftan rendelenmiş kuru soğanı zeytinyağı ile biraz kavurun.
- Salçayı da ilave edip 1-2 dakika çevirin ve suyunu çekmiş bulgurlu karışıma ilave edin.
- Marul hariç kalan malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 5 dk kadar yoğurduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Tüm köfteler hazırlandığında marul yaprakları yerleştirilmiş bir tabağa koyarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder