Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2013 Cuma

Çikolatalı Puding


Malzemeler: 
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 25 gr kakao 
  • 1000 ml soğuk süt
  • 40 gr çikolata
  • Arzuya göre bisküvi
Yapılışı:
  1. Bir tencerede şeker, nişasta ve kakaoyu karıştırın.
  2. Bu karışıma sütü azar azar ilave ederek yedirin.
  3. Tencereyi ocağa alın. (Ocağı çok açmayın)
  4. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.
  5. Kaynayınca çikolatayı ilave edin.
  6. Çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  7. Çikolata da eriyip karışıma eklenince tencereyi ocaktan alın.
  8. Kaselerin yarısına kadar sıcak pudinginizden doldurun. Bisküvileri kaselere yerleştirin.
  9. Bisküvilerin yüzeye çıkmaması için pudingi önce birer kaşık pay edin. Sonra ilk kaşığı koyduğunuz kaseden başlayıp aynı sırayla giderek birer kaşık daha koyun. Böyle azar azar ilave ederek tamamını kaselere pay edin.
  10. Oda sıcaklığına gelince kaselerin üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
  11. Pudingin kıvamı başta sulu gibi görünebilir. Buzdolabında soğuyunca donacak ve tam kıvamına gelecektir.
  12. Eğer daha yoğun bir kıvam isterseniz nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: