Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2013 Cuma

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker (180 gr)
  • 125 ml portakal suyu
  • 110 ml sıvı yağ 
  • 2 bardaktan 1 parmak az un (180 gr)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
  • 2 orta boy havuç (100 gr)
  • 3/4 çay bardağı ceviz
Yapılışı: 

  1. Yumurtalar şekerle birlikte iyice beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Portakal suyu ve yağ eklenip kısaca karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek eklenir, karıştırılır. (Çok fazla karıştırmayın ki hamurunuz sönmesin)
  4. Rendelenmiş havuç ve dövülmüş ceviz de eklenerek hamur tamamlanır.
  5. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: