Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker (180 gr)
- 125 ml portakal suyu
- 110 ml sıvı yağ
- 2 bardaktan 1 parmak az un (180 gr)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1-2 çay kaşığı tarçın
- 2 orta boy havuç (100 gr)
- 3/4 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
- Yumurtalar şekerle birlikte iyice beyazlaşana kadar çırpılır.
- Portakal suyu ve yağ eklenip kısaca karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek eklenir, karıştırılır. (Çok fazla karıştırmayın ki hamurunuz sönmesin)
- Rendelenmiş havuç ve dövülmüş ceviz de eklenerek hamur tamamlanır.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder