Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Şubat 2013 Pazartesi

Havuçlu Kurabiye

Havuç topları için şekerle birlikte pişirdiğim havuçlardan, kurabiye yapmak üzere biraz ayırmıştım. İçine biraz ceviz ve tarçın ekleyip harcımı hazırladım. Her zamanki kurabiye hamurumu yaptım ve geriye sadece bunları birleştirmek kaldı. Bu aşamada Annem ve Erdem'in de yardımlarını unutmamak lazım tabi. Eee 3 kişinin eli değince, bu kurabiyelerin tadı güzel olmaz mı? Babama da malzeme tedarik için çok teşekkürler:)


Malzemeler:
  • 125 gr margarin veya 110 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 3/4 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
İç harcı için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1-2 yemek kaşığı ceviz
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığına getirilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta ve şeker homojen hale gelene kadar karıştırılır. (1 yumurta sarısı ayrılacak.)
  2. Un, kabartma tozu ve vanilin eklenir. Unu ilk başta çok koymayın, azar azar ilave edin.
  3. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurunuz olmuş demektir.
  4. Harç için öncelikle havuçları şekerle birlikte pişirin. Soğuyunca ceviz ve tarçın ilave edip karıştırın.
  5. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırarak açın.
  6. İçine havuçlu harçtan koyup kenarlarından toplayıp kapatın ve yuvarlayın.
  7. Hazırladığınız kurabiyelerinizin üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  8. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: