Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Şubat 2013 Pazartesi

Hindistan Cevizli Havuç Topları


Malzemeler:
  • 1250 gr yıkanmış, ayıklanmış havuç
  • 1 bardak şeker
  • 250 gr kadar bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
  1. Havuçları rendeleyin. (Ben parçalayıcı kullandım.)
  2. Şekerle birlikte pişirin.
  3. Suyunu iyice uçurun.
  4. Soğuyunca ufalanmış bisküvi, ceviz ve tarçını da ekleyip, yoğurun.
  5. Eğer elinizde yuvarlayabiliyorsanız kıvamı tamam demektir, suluysa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. (Havuçların suyunu ne kadar uçurursanız o kadar az bisküvi kullanırsınız.)
  6. İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizi serpilmiş geniş bir tabağa alın. 
  7. Toplarınızı hindistan cevizine buladıktan sonra buz dolabına kaldırın.
  8. Biraz soğuduktan sonra yemeğe hazır olacaklardır.

2 yorum:

  1. Selencimmm bunu birlikte deneyelim bu hafta:)) harika gorunuyorlarrr!!!

    YanıtlaSil
  2. Tabiki deneyelim, ben her zaman hazırım:)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: