Malzemeler:
- 1250 gr yıkanmış, ayıklanmış havuç
- 1 bardak şeker
- 250 gr kadar bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz
- Tarçın
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Havuçları rendeleyin. (Ben parçalayıcı kullandım.)
- Şekerle birlikte pişirin.
- Suyunu iyice uçurun.
- Soğuyunca ufalanmış bisküvi, ceviz ve tarçını da ekleyip, yoğurun.
- Eğer elinizde yuvarlayabiliyorsanız kıvamı tamam demektir, suluysa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. (Havuçların suyunu ne kadar uçurursanız o kadar az bisküvi kullanırsınız.)
- İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizi serpilmiş geniş bir tabağa alın.
- Toplarınızı hindistan cevizine buladıktan sonra buz dolabına kaldırın.
- Biraz soğuduktan sonra yemeğe hazır olacaklardır.
Selencimmm bunu birlikte deneyelim bu hafta:)) harika gorunuyorlarrr!!!
YanıtlaSilTabiki deneyelim, ben her zaman hazırım:)
YanıtlaSil