Nereye gidersem gideyim, mutfakta yeni oyunlar peşindeyim. Haftasonu annemlerdeydik, orada da boş durmadım:) Annemle birlikte yine güzel lezzetler yarattık. Malzemeler hazır olunca mutfakta çalışmak daha zevkli oluyor:) Annem herşeyi ayıklıyor, yıkıyor, bana yeni lezzetler için daha çok zaman kalıyor.
Bu kez de annemlere pide yaptık. Sonuçlar yine muhteşemdi. Pide hamurunu biraz çok yapmışım, kalan hamur ile farklı birşey yapmak istedim. Çok sebze ve az hamur kullanarak bir çörek yaptım. Ölçü vermiyorum, çünkü sebze miktarına, hamur miktarına ve tepsi büyüklüğünüze göre değişecektir.
Malzemeler:
- Mayalı hamur (Pide hamuru veya ekmek hamuru)
- Pırasa, ıspanak, ısırgan (Başka otlar da kullanılabilir.)
- Çökelek
- Zeytin yağı
- Yumurta
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Sos için:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
- Pırasa, ıspanak ve ısırganları doğrayın ve diğer tüm malzemeyi de ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamurunuzu 2-3 mm kalınlığında açın.
- Üzerine iç malzemeden her yerine denk gelecek şekilde bolca koyun.
- Rulo yapın ve biraz uzatın.
- Yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak dolayın. Çok düzgün olmasına gerek yok. Çünkü sonra üzerinden bastıracağız.
- 2. parça hamura da aynı işlemi uygulayın ve tepsiye yerleştirin. (Gerekirse 3. hamuru da kullanın.)
- Üzerlerinden bastırarak tepsinin tamamına yerleştirin. Hamur parçalanabilir, önemli değil, bastırmaktan korkmayın.
- Son olarak sosu dökün. (Tepsinizin büyüklüğüne ve hamur miktarına göre sos az gelirse biraz daha yapıp ekleyebilirsiniz. Annemin tepsilerine bu sos tam denk geldi. Tepsiler ne çok büyük, ne de küçüktü.)
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sonunda yumuşacık çöreğiniz sizi bekliyor.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder