- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı yoğurt yada kefir
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3/4 bardak mısır unu
- 1 yemek kaşığı un( tam buğday unu da olabilir)
- 1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
- 250 gr pırasa yaprağı
*Çay bardağı ölçüsü: 100ml
Su bardağı ölçüsü: 200 ml
Yapılışı:
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber ve karabiberi iyice çırpın.
- Unları ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
- Doğranmış pırasa yapraklarını da ilave edip hamura yedirin. Gerekirse elinizle biraz yoğurup pırasaları ezin.
- Kıramı katı olursa biraz yoğurt ve zeytin yağı ilave edebilirsiniz.
- Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.
- Fırından çıkan çöreğinizin üzerine zeytinyağı gezdirin ve 5-10 dk dinlendikten sonra sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder