Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2020 Cumartesi

Pırasalı mısır unlu çörek

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı yoğurt yada kefir
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3/4 bardak mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un( tam buğday unu da olabilir)
  • 1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
  • 250 gr pırasa yaprağı
*Çay bardağı ölçüsü: 100ml
  Su bardağı ölçüsü: 200 ml

Yapılışı:
  1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber ve karabiberi iyice çırpın.
  2. Unları ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
  3. Doğranmış pırasa yapraklarını da ilave edip hamura yedirin. Gerekirse elinizle biraz yoğurup pırasaları ezin.
  4. Kıramı katı olursa biraz yoğurt ve zeytin yağı ilave edebilirsiniz.
  5. Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.
  6. Fırından çıkan çöreğinizin üzerine zeytinyağı gezdirin ve 5-10 dk dinlendikten sonra sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: