Malzemeler:
- 1 kg domates
- 1 soğan
- 5-6 orta boy biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyin.
- Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
- Tuzu da ekleyip ara ara karıştırarak domatesin fazla suyu buharlaşıp koyulaşana kadar pişirin.
- Sos kıvamına gelen karışımı kaynar haldeyken küçük kavanozlara koyup hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarını kapatın, iyice sıkın ve kavanozları ters çevirin.
- Soğuyana kadar böylece bekleyin.
- Soğuyunca ters çevirip serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder