Malzemeler:
- 1 kg domates
- 2 adet etli kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 adet küp şeker
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet kabuk tarçın
- 1 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Biberleri, soğanı ve sarımsağı da doğrayıp domateslerle birlikte pişirmeye başlayın.
- 10-15 dk sonra tuzu da ilave edip blender yardımıyla püre haline getirin.
- Karanfil, kabuk tarçın ve tane karabiberi ekleyin. (İsterseniz bir tülbente koyup tencereye öyle atabilirsiniz. Böylece çıkarmanız kolay olur.)
- 5 dk kadar sonra kabuk tarçın ve karanfili çıkarın.
- Karışım koyulaşınca sirke, zeytinyağı ve şekeri de ilave edip karıştırın.
- İstediğiniz kıvamı elde ettiğinizde artık kavanozlara koyabilirsiniz.
- Bunun için kaynar halde bulunan ketçabınızı küçük kavanozlara koyup kapaklarını kapatıp hemen ters çevirin.
- Kavanozlar soğuyana kadar bekleyin.
- Kavanozlar soğuduktan sonra ters çevirin ve birkaç gün kapaklarını kontrol edin. Kapaklar hafifçe içe çökmüş durumda olmalı. Eğer dışa doğru şişerse tutmamış demektir.
- Kontrol aşamasını da tamamladıktan sonra serin bir yerde muhafaza ediniz.
Sports toto 100: All you need to know before making your sports bets
YanıtlaSilOnline 스포츠 토토 사이트 sportsbooks have a 토토커뮤니티 long track record and 다파벳 a track record for หารายได้เสริม offering a 토토 사이트 추천 rich and safe betting experience. That being said, what do you need to