Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Haziran 2016 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Kabak Sandal


Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates
  • 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • Dereotu


Yapılışı:

  1. Kabakları yatay ve dikey olarak ikiye kesin. (1 kabaktan 4 parça çıkacak)
  2. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
  3. Soğanı ve zeytinyağını küçük bir tavaya alın.
  4. Soğanlar hafif yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Salçayı ilave edin.
  6. Domatesi ilave edin.
  7. Oyduğunuz kabakların içlerini küçük küçük doğrayıp ilave edin.
  8. Malzemeler biraz pişince toz biberi ve tuzu ilave edin.
  9. Son olarak yeşil mercimeği de ekleyin.
  10. Hazırladığınız kabaklara mercimekli harcı doldurun. Tüm kabakları kapaklı bir tava, tencere veya düdüklüye alın. (Ben düdüklüde pişirdim)
  11. 1 fincan kadar su ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  12. Pişen kabakların üzerine ince doğranmış dereotu serpin ve biraz soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: