Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- Dereotu
Yapılışı:
- Kabakları yatay ve dikey olarak ikiye kesin. (1 kabaktan 4 parça çıkacak)
- İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
- Soğanı ve zeytinyağını küçük bir tavaya alın.
- Soğanlar hafif yumuşayana kadar soteleyin.
- Salçayı ilave edin.
- Domatesi ilave edin.
- Oyduğunuz kabakların içlerini küçük küçük doğrayıp ilave edin.
- Malzemeler biraz pişince toz biberi ve tuzu ilave edin.
- Son olarak yeşil mercimeği de ekleyin.
- Hazırladığınız kabaklara mercimekli harcı doldurun. Tüm kabakları kapaklı bir tava, tencere veya düdüklüye alın. (Ben düdüklüde pişirdim)
- 1 fincan kadar su ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen kabakların üzerine ince doğranmış dereotu serpin ve biraz soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder