Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Favalı Enginar


Malzemeler
  • 4 enginar kalbi
  • 1 bardak kuru bakla
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 limon suyu
Yapılışı
  1. Enginarları tuzlu ve limonlu suda haşlayın.
  2. Baklaları da bol suda haşlayın.
  3. Bakla, limon suyu, tuz ve zeytinyağını blender yardımıyla püre haline getirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Dereotunu da ince kıyıp ekleyin.
  4. Haşlamış olduğunuz enginarları servis tabağına alıp tuz, zeytinyağı ve limon suyu sıkın.
  5. Üzerlerine hazırladığınız favadan koyun.
  6. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerine kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: