- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (ev yapımı)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (100 gr)
- 3/4 bardak şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 bardak tam buğday unu
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, haşhaş ezmesi, şekeri karıştırın.
- Tam buğday unu birlikte kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder