Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Haşhaşlı Kurabiye


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt (ev yapımı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (100 gr)
  • 3/4 bardak şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak tam buğday unu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı
  1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, haşhaş ezmesi, şekeri karıştırın.
  2. Tam buğday unu birlikte kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin.
  3. Azar azar un ilave ederek oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin.
  6. İlk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: