- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
- 70 gr şeker (3/4 çay bardağı)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (25 gr)
- 1 çay bardağı damla çikolata (70 gr)
- 150 gr yulaf ezmesi
- 150 gr un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Yumuşak tereyağı, şeker ve yumurtayı iyice karıştırın.
- Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin.
- Yulaf ezmesini de ekleyip karıştırın.
- Son olarak damla çikolataları ekleyin ama çok karıştırmayın ki çikolatalar elinizin ısısıyla erimesin.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırının alt rafında 15 dk kadar pişirin.
- Soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Olsada Yesek.
YanıtlaSil