Taban için:
- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (70 gr)
- 3 bardak un (300 gr un) (2 yemek kaşığı tam buğday unu koydum)
- 5 elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fincan ceviz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
- Elmaları soyup, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Şekeri ilave edip, sürülebilir kıvama gelene kadar pişirin.
- Tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Tabanı için soğuk tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın.
- Unu ilave edin ve karışıma yedirin.
- Buzdolabında 30 dk dinlendirin.
- Tart kalıbınızı yağlayın.
- Hamurun 1/4'ünü ayırdıktan sonra tart kalıbınızın kenarlarına ve tabanına, her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yerleştirin.
- Soğuyan harcınızı tabanın üzerine yayın.
- Harcın üzerine cevizleri yerleştirin.
- Kalan hamurdan ince uzun şeritler elde edin ve harcın üzerine yerleştirin.
- 180 derecelik fırının alt rafında, kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz küçük bir süzgeç ile pudra şekeri eleyin.
- Soğuyunca servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder