Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Nisan 2015 Çarşamba

Elmalı Turta




Malzemeler

Taban için:

  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (70 gr)
  • 3 bardak un (300 gr un) (2 yemek kaşığı tam buğday unu koydum)
Harcı için:

  • 5 elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 fincan ceviz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
  1. Elmaları soyup, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  2. Şekeri ilave edip, sürülebilir kıvama gelene kadar pişirin.
  3. Tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.
  4. Tabanı için soğuk tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın.
  5. Unu ilave edin ve karışıma yedirin.
  6. Buzdolabında 30 dk dinlendirin.
  7. Tart kalıbınızı yağlayın.
  8. Hamurun 1/4'ünü ayırdıktan sonra tart kalıbınızın kenarlarına ve tabanına, her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yerleştirin.
  9. Soğuyan harcınızı tabanın üzerine yayın.
  10. Harcın üzerine cevizleri yerleştirin.
  11. Kalan hamurdan ince uzun şeritler elde edin ve harcın üzerine yerleştirin.
  12. 180 derecelik fırının alt rafında, kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkar çıkmaz küçük bir süzgeç ile pudra şekeri eleyin.
  14. Soğuyunca servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: