Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Mart 2015 Çarşamba

Sebze Graten



Malzemeler  (2-3 kişilik)
  • 1 kereviz kökü
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 parça karnıbahar
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Muskat
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kase rendelenmiş tulum veya kaşar peyniri
Yapılışı
  1. Tüm sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp haşlayın.
  2. Sebzeler haşlanırken beşamel sosu yapın. Bunun için un ve tereyağını hafifçe kavurun.
  3. Sütü azar azar ilave ederek una yedirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  4. Tuz, karabiber ekleyin. Çok az muskat rendeleyin.
  5. Haşlanan sebzeleri süzün.
  6. Peynirin yarısı, sebzeler ve beşamel sosu karıştırın.
  7. Yağlanmış fırın kabınıza alın ve üzerine kalan peyniri serpin.
  8. 180 derecelik fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: