Malzemeler (2-3 kişilik)
- 1 kereviz kökü
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 parça karnıbahar
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Muskat
- Karabiber
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş tulum veya kaşar peyniri
Yapılışı
- Tüm sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp haşlayın.
- Sebzeler haşlanırken beşamel sosu yapın. Bunun için un ve tereyağını hafifçe kavurun.
- Sütü azar azar ilave ederek una yedirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Tuz, karabiber ekleyin. Çok az muskat rendeleyin.
- Haşlanan sebzeleri süzün.
- Peynirin yarısı, sebzeler ve beşamel sosu karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabınıza alın ve üzerine kalan peyniri serpin.
- 180 derecelik fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder