Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 80 gr esmer şeker (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
- 40 gr şeker (1/2 çay bardağı)
- 1 yumurta
- 50 gr tam buğday unu (1 çay bardağı)
- 100 gr un (2 çay bardağı)
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 paket vanilin
- 100 gr yulaf ezmesi (3 çay bardağı)
- 1 kahve fincanı damla çikolata
- 1 kahve fincanı ceviz
Yapılışı:
- Tereyağı ve şekerleri homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
- Un, tam buğday unu, karbonat,vanilin ve tuzu ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Geri kalan tüm malzemeyi de ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine kaşık kaşık koyup, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt rafında 15-20 dk kadar pişirin.
- Soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder