Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 bardak yoğurt (sulu kıvamda)
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı beyaz haşhaş
Yapılışı
- Yumurtanın beyazı, yoğurt, zeytinyağı, haşhaş ezmesi, tuz ve sirkeyi karıştırın.
- Bir bardak kadar un ile birlikte karbonatı ilave edin.
- Azar azar un ekleyerek oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Büyükçe parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı sürüp beyaz haşhaş serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder